Hoofdkussens

Het juiste hoofdkussen voor jouw nek

  • Test onze hoofdkussens gratis bij je thuis 
  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten

Het hoofdkussen is de 'finishing touch' van het slaapsysteem. 1/3e van de slaapkwaliteit wordt bepaald door het hoofdkussen. De keuze van het hoofdkussen hangt af van 3 factoren:

  1. Je manier van slapen: ben je een rugslaper, buikslaper of zijslaper
  2. Hoe hard is het slaapsysteem rond de schouderzone?
  3. De breedte van de schouders en lengte van de nek

Een greep uit ons assortiment hoofdkussens: Mahoton Butterfly, Plumka Theraflex en vele andere te ontdekken in onze winkels. 

Een GOED hoofdkussen

Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan de nekholte en laat ruimte voor het achterhoofd.

Een TE LAAG hoofdkussen

Bij een te laag hoofdkussen krijgt de nek te weinig ondersteuning en komt er extra druk op de schouders.

Een TE HOOG hoofdkussen

Een te hoog hoofdkussen duwt het achterhoofd omhoog waardoor er spanning ontstaat op de nekspieren.

Het kussen moet als zijslaper de juiste afstand overbruggen tussen nek en schouder.  Vandaar dat de hardheid van de schouderzone in het bed en de breedte van de schouders bepalend zijn voor het juiste hoofdkussen.  Laat je niet verblinden door de vorm van een hoofdkussen.  Vaak ontmoeten we in onze winkel mensen die zo een voorgevormd kussen herkennen als "ergonomisch", "medisch" of "orthopedisch" kussen.  Niets is minder waar : een hoofdkussen IS NIET ergonomisch maar WORDT ergonomisch als het aangepast is.  Als datzelfde voorgevormde hoofdkussen te hoog of te laag is, dan is het gewoon een slecht kussen.  Punt.

Materialen

Latexschuim beschouwen wij als ideaal ondersteunend materiaal voor een hoofdkussen. Het is duurzaam, verschuift niet, het biedt voldoende weerstand als je er op duwt terwijl het toch nog voldoende zacht is. Dons, synthetische vulling, boekweitvulling e.a. worden best niet gebruikt voor een zijslaperskussen. De vulling wordt plat of verplaatst zich waardoor je in een kuil en dus te laag komt te liggen. Wist je dat je gemakkelijk 8 tot 12 keer per nacht van houding verandert en dat in een normaal slaappatroon?  Zelfs al denk je van jezelf dat je niet beweegt in bed.  Slechte slapers doen dat zelfs tot 3 keer zoveel. 

We zijn er ons van bewust dat een voorgevormd kussen wel even wennen kan zijn ten opzichte van je oude vertrouwde knuffel- en kneedkussen.  Voor die slapers hebben we een "vervalst" kussen laten maken : aan de buitenzijde afgewerkt met een hoes waarin dons verwerkt zit en aan de binnenzijde -wat dacht je anders?- natuurlijk wel voorgevormd schuim.