Zit-sta tafels

Een actieve werkplek met een zit-sta tafel

  • Proefplaatsing mogelijk
  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten, ze zijn altijd aanwezig
  • Maatwerk mogelijk

           Lees meer   Producten

Kies voor een tafel op jouw maat!

In België vinden de meeste bureaugebruikers het “normaal” dat een “standaard”-hoogte van 75cm gekozen wordt? Zouden diezelfde gebruikers het normaal vinden om allemaal met een “standaard”-schoenmaat van 41 rond te lopen…? Vanzelfsprekend zijn we bekommerd om het design en de schoonheid van je bureau: dat is immers ook een deel van je welzijn, maar laten we eerlijk zijn: de functie is het allerbelangrijkste. Dat betekent: voldoende werkoppervlakte, voldoende werkdiepte voor een juiste kijkafstand en toetsenbordplaatsing maar vooral, vooral, vooral, de juiste hoogte! Daar wringt het schoentje.

Want wat ben je met een tafel die kan ingesteld worden van 62cm tot 75cm? Tafelpoten moeten dus ook het juiste versteltraject hebben.  Gezien Belgen naast Nederlanders tot de grootste bevolking van de aardbol mogen gerekend worden, zou een versteltraject tot pakweg 90cm al beter zijn. Maar nog fijner wordt het om je zitpatroon te doorbreken en af en toe staand te kunnen werken. Vooral de afwisseling streven we daarbij na. Bij Sit & Sleep vind je volledig op jouw maat gemaakte bureaus en maken we graag gebruik van een buikuitsparing voor een zalige armondersteuning.

Hoe bepaal ik mijn bureauhoogte?

Waarschijnlijk stond je er nog niet bij stil, maar je bureauhoogte is afhankelijk van je lichaamslengte! Zo moet de tafel zich aan jou aanpassen en zeker niet omgekeerd.
Blijkbaar is iedereen in België gedoemd om aan een “standaard” bureauhoogte van 75cm te werken. Waar kleinere mensen zich nog wel eens behelpen met een voetenbankje, stellen grotere mensen hun stoel heel laag in om niet al te veel voorovergebogen te moeten werken. Maar een te lage stoelpositie heeft serieuze gevolgen voor de belasting op je lage rug. Je draagt toch ook niet een gemiddelde schoenmaat 41 als je op kleinere of grotere voet leeft?

Hoe je bureauhoogte correct instellen stap 01

Stap 1

Stel je stoel correct in, als het kan met een open heuphoek. Lees meer.

Stap 1
Hoe je bureauhoogte correct instellen stap 02.jpg

Stap 2

Pas nu je tafel in hoogte aan. Ongeveer 3 à 5cm boven de elleboogpunt. Lees meer.

Stap 2