Gezond zitten

Gezond zitten

Uit talrijke studies blijkt dat 80 tot 90% van de mensen in de Westerse geïndustrialiseerde samenleving ooit met rugpijn kampt. Daarbij is een duidelijk verband vastgesteld tussen zitten en lage rugpijn.

Meer weten over

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Lorem ipsum

Ontdek ons gezond zitassortiment

De principes van gezond zitten

Principe 1 : breng variatie in je zithouding

Je kan niet spreken van één optimale zithouding. Elke houding die lang aangehouden wordt, veroorzaakt uiteindelijk immers problemen. Zelfs als je zit, moet je geregeld van houding kunnen veranderen zodat telkens andere structuren belast worden en de overige ondertussen de kans krijgen om te recupereren. Dit vermindert niet alleen de belasting op je rug maar zorgt bovendien voor een trainingseffect van je spierkorset. Kies dus samen met ons resoluut voor een actief zitconcept! De beste houding is immers de volgende houding, de houding die erop volgt. Daarom nodigen onze stoelen je spontaan uit om van houding te veranderen of kozen we werkplekken waar je ook makkelijk een staande met een zittende houding kan afwisselen. 

Principe 2 : openhoek zitten

Zit je op een horizontaal zitvlak, dan zal je rug vanzelf de neiging hebben om achteruit te bollen. Dat is een heel belastende houding die op den duur onherstelbare slijtage veroorzaakt. Dat kan vermeden worden door het zitvlak van de stoel naar voren te kantelen zodat je knieën naar beneden wijzen. Dit wordt zitten onder een open heuphoek genoemd vermits de hoek tussen je benen en je rug groter blijft dan 90°. Het bekken wordt daardoor minder naar achteren gekanteld en je rug kan gemakkelijker in een "rechte" positie gehouden worden. Eigenlijk spreken we liever van een neutrale holle rug of een fysiologische kromming. Daarnaast krijgen je organen meer ruimte en is de doorbloeding beter dan bij een klassieke 90°.

Meer info?

Vraag het informatieboekje aan

of kom eens langs in ons adviescentrum.

Meer info over gezond zitten?

Maak een afspraak in één van onze adviescentra en we helpen je graag verder.

Maak een afspraak